Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@06:08:24 GMT

آزمایش کرونا با دستگاه قهوه ساز

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۰۸۰۶۸

آزمایش کرونا با دستگاه قهوه ساز

یک آزمایش جدید خانگی برای تشخیص بیماری کووید-۱۹ از کپسول‌های دستگاه قهوه‌ساز استفاده می‌کند و محققان می‌گویند تولید آن در تیراژ میلیونی آسان است.

هر کسی که در زمان شیوع بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ به مسافرت هوایی رفته باشد، آزمایش تشخیص کووید-۱۹ را در یک بازه زمانی خاص قبل از پرواز تجربه کرده است و از استرس ناشی از انتظار برای حصول نتیجه خبر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"ویتوریو ساگیومو" شیمی‌دان آلی از دانشگاه "واگنینگن" هلند، در تلاش برای ارزان‌تر و بیشتر در دسترس بودن آزمایشات تشخیص کووید-۱۹ به لوازم خانگی رایج، به خصوص دستگاه‌های قهوه‌ساز روی آورده است.

تحقیقات "ساگیومو" و تیمش در این باره در مجله ChemArxiv منتشر شده است.

شناسایی آزمایش ایده‌آل کووید-۱۹ برای مصارف خانگی

آزمایش‌های مختلف کووید-۱۹ برای شرایط خاص مزایا و معایب مختلفی دارند. به عنوان مثال تست PCR دقیق‌ترین آزمایش است. با این حال، این تست نیاز به یک چرخه دمایی با دقت تنظیم شده با استفاده از تجهیزات خاص در آزمایشگاه دارد، بنابراین حصول نتیجه آن طول می‌کشد و گران‌تر از انواع دیگر آزمایشات تشخیصی است.

آزمایش "جریان جانبی"(LFT) بسیار ارزان‌تر و سریع‌تر است، اگرچه که دقت کمتری دارد و بیماری را فقط در افرادی که بار ویروسی زیادی دارند، تشخیص می‌دهد.

کیت‌های آزمایش "ساگیومو" و تیمش "کرونا اسپرسو"(CoroNaspresso) نامگذاری شده و نوعی کیت تست کووید-۱۹ که با استفاده از یک قابلمه در حال جوش و کپسول قهوه نسپرسو ساخته شده است.

این دستگاه بسیار ارزان قیمت دارای روش تولید آسان در تیراژ میلیونی با قابلیت توزیع جهانی و همراه با ضایعات کم است.

"مارک لورچ" استاد علوم ارتباطات و شیمی دانشگاه "هال" انگلستان می‌گوید، یک مزیت بزرگ این آزمایش این است که می‌توان آن را در دمای ثابت(تقریباً ۶۵ درجه سانتیگراد) انجام داد.

در این آزمایش از یک نشانگر رنگی ساده بر پایه اسید برای نشان دادن مثبت یا منفی بودن نتیجه آزمایش استفاده شده است.

کپسول‌های قهوه برای آزمایش خانگی کووید-۱۹

دانشمندان به منظور تنظیم دما برای آزمایش‌ها معمولاً از ترموستات‌های برقی استفاده می‌کنند. با این حال، هنگامی که "ساگیومو" از خانه کار می‌کرد و در تلاش برای یافتن یک راه حل آسان و ارزان بود، به سراغ موادی به نام مواد "تغییر فاز" رفت که همراه با ذوب شدن، گرما جذب می‌کنند، به این معنی که دما را ثابت نگه می‌دارند.

"ساگیومو" به یک موم ساخته شده از ماده تغییر فاز رسید که دقیقا در دمای مورد نیاز وی ذوب می‌شد. وی سپس دستگاهی برای قرار دادن لوله‌های واکنش و تکه‌های موم ساخت.

همه اینها باید داخل محفظه‌ای قرار می‌گرفت که بدون ذوب شدن بتواند گرم شود و به نظر می‌رسید که بهترین کاندیدا چیزی نبود جز عضو ثابت صبحانه‌های "ساگیومو" یعنی کپسول دستگاه قهوه‌ساز.

وی از اعضای تیم خود خواست دستگاه "کرونا اسپرسو" را در خانه‌های خود آزمایش کنند. در آزمایش سواب‌های شش نفر، دستگاه با نشان دادن رنگ‌های مختلف، سه مورد ابتلا به کووید-۱۹ را به درستی شناسایی کرد.

محققان می‌گویند، تولید این آزمایش خانگی در مقیاس میلیونی آسان است و افراد می‌توانند به راحتی از آن برای تشخیص ابتلا به کرونا استفاده کنند.

این دستگاه‌ها همچنین با قیمت ۰.۲۴ دلار بسیار ارزان بوده و استفاده از آن آسان است. ضمن اینکه تا حد زیادی نیز قابل بازیافت است.

کار "ساگیومو" و تیمش در رابطه با "کرونا اسپرسو" نمونه درخشانی از استفاده از مواد موجود در خانه برای حصول عملکردهایی است که معمولاً مخصوص ماشین‌های پیشرفته است./ایسنا

آخرین اخبار مربوط به کرونا در ایران و جهان را اینجا بخوانید

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: قهوه ساز کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۸۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟

به گزارش هلث دی نیوز، محققان گزارش می دهند که به نظر می رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

«آلن هادرل»، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول بریتانیا، گفت: «ما می‌دانستیم که کروناویروس مانند دیگر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد، است.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس های موجود در هوا را افزایش دهد.

به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای ۴۰۰ ppm دی اکسیدکربن است.

بر اساس نتایج منتشر شده، افزایش غلظت CO۲ به تنها ۸۰۰ ppm، بقای ویروس های معلق در هوا را افزایش می دهد.

محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO۲ ۳۰۰۰ ppm می رسد- مشابه غلظت یک اتاق شلوغ- حدود ۱۰ برابر بیشتر ویروس بعد از ۴۰ دقیقه مسری تر باقی بماند.

هادرل گفت: «ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می دهند. اما CO۲ هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوای بیشتری زندگی کنند.»

هادرل گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO۲ دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود.»

هادرل افزود: «نتایج همچنین نشان می دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO۲ در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علوم هواشناسی اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO۲ در جو تا پایان قرن به بیش از ۷۰۰ ppm برسد.

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO۲ در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آن ها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • فوت‌وفن پخت املت قهوه‌خانه‌های دربند
  • (ویدئو) فوت‌وفن پخت املت به سبک قهوه‌خانه‌های دربند
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • شروع تست‌های دریایی ناو هواپیمابر نسل بعدی چین
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • چین آزمایش بزرگترین ناو هواپیمابر خود را آغاز کرد
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال